04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2019 – Riske: ‘Ben erg trots op mezelf’

16/06/19, 16:58 | Meer van:

Alison Riske kon na het benutten van haar eerste matchpoint tegen Kiki Bertens nauwelijks geloven dat zij de nieuwe Libéma Open kampioene is. Als eerste reactie verklaarde ze geschokt te zijn. Niet vreemd, aangezien Bertens in de finale met 6-0 en 4-1 voor stond en ook vijf matchpoints had in de tweede set.

‘Ik ben erg trots op mezelf. Ik keek op de klok en na 32 minuten stond ik met 6-0 1-0 achter. Toen dacht ik nog, het kan niet waar zijn dat ik mogelijk een finale met 6-0 6-0 ga verliezen. Ik behield wel hoop dat ik de wedstrijd nog kon omdraaien en bleef goed elk punt knokken.’

Opvallend was dat Riske op de matchpoints tegen zeer aanvallend speelde. ‘Ik kwam telkens naar het net en wist daar de punten te maken. Het was in mijn ogen ook de enige optie die ik had, om op die manier te tennissen. Ik ben blij dat ik dat risico heb genomen en uiteindelijk heeft dat goed voor me uitgepakt.’

Riske won in Rosmalen haar tweede WTA-titel, na eerder succesvol te zijn geweest in 2014 in het Chinese Tianjin. ‘Ik ben echt blij dat de manier waarop ik deze wedstrijd won ook nog in een finaleduel plaatsvond. Het is al even geleden sinds mijn eerste titel en daarna heb ik nog een paar finales verloren, dus dit was erg speciaal.’