04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2019 – Mannarino: ‘Genoten van wedstrijden in Rosmalen’

16/06/19, 18:23 | Meer van:

Adrian Mannarino werd op zondag gekroond tot Libéma Openkampioen 2019. De linkshandige Fransman klopte in de eindstrijd de Australiër Jordan Thompson met 7-6(7) 6-3 en won op dertigjarige leeftijd zijn eerste ATP-titel.

‘Ik verwachtte dit helemaal niet’, liet de linkshander weten aan het einde van de finaledag, waarop hij ook zijn halve finalewedstrijd tegen tweede reekshoofd Borna Coric moest afmaken. ‘Ik had ook een zware loting, met David Goffin en Fernando Verdasco op mijn pad, spelers waar ik nooit eerder van had gewonnen.’

Hoewel Mannarino in Rosmalen aankwam met overgebleven fysieke klachten uit het gravelseizoen, wist hij een sterke campagne te draaien op het Brabantse gras. ‘Ik genoot van mijn wedstrijden hier, ook op momenten dat ik achter stond, al was ik erg zenuwachtig in de halve finale en finale.’

Het binnenhalen van een hoofdprijs bleek in het verleden moeilijk voor Mannarino, die zes keer een finale van een ATP-toernooi verloor. ‘Mensen gaan eindelijk stoppen met het vragen naar al die verloren finales’, reageerde de nummer 44 van de wereld opgelucht, waarna hij benadrukte dat de titel op het Brabantse gras van grote betekenis is.

‘Dit is een grote prestatie voor mij. Ik pretendeer geen top10-speler te zijn, dus het winnen van een ATP-toernooi is geweldig voor mij. Ik ben alle mensen die mij hebben bijgestaan in mijn carrière ontzettend dankbaar.’