04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2019 – Bertens prijst Riske en publiek

16/06/19, 17:37 | Meer van:

Het scheelde niets of Kiki Bertens had Libéma Open 2019 op haar naam geschreven. De nummer één van Nederland stond met 6-0 4-1 in de finale tegen Alison Riske, maar verzuimde vijf matchpoints te verzilveren en ging uiteindelijk met 0-6 7-6(3) 7-5 onderuit.

Ook in letterlijke zin ging de nummer vier van de wereld onderuit op het gras van het centre court, waardoor ze bij een 6-0 1-0 voorsprong van de baan moest voor een medische behandeling aan haar lies. De kwetsuur had echter geen invloed op de uitslag volgens Bertens.

‘Je kan het niet aan het fysieke wijten als je daarna nog zoveel kansen krijgt. Achteraf gezien kan je zeggen dat ik iets meer had moeten gaan op de matchpoints. Ik ben er voor blijven gaan, ook in de derde set, maar zij speelde beter op de belangrijke momenten. Dan zie je dat grastennis haar meer ligt. Ze nam het goed over elke keer met vlakke slagen langs de lijn en het doorlopen naar het net.’

Aan opgeven werd niet gedacht door Bertens, die haar tiende WTA-titel en eerste op gras hoopte te winnen in Rosmalen. ‘Het is een finale in eigen land en ik stond er goed voor, dan is opgeven voor mij totaal geen optie’, aldus de 27-jarige Wateringse, die dankbaar was voor de steun van het thuispubliek.

‘Ik denk dat het een hele leuk sfeer was omdat het helemaal vol zat. De toeschouwers hebben een mooie dag gehad en ik heb de hele week goede support gekregen.’