04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2019 – Aoyama en Krunic grijpen damesdubbeltitel

16/06/19, 13:33

Het lange wachten van Shuko Aoyama en Aleksandra Krunic is op zondagmiddag beloond. Het Japans/Servische duo, als vierde geplaatst, klopte in de finale de Nederlandse wildcardspeelsters Lesley Kerkhove en Bibiane Schoofs: 7-5 6-3.

De partij werd zaterdagavond laat aangevangen met de hoop het op de aanvankelijk ingeplande dag af te ronden, maar door een combinatie van problemen met de weersomstandigheden en de invallende duisternis werd de partij bij een 3-2 voorsprong in het voordeel van Aoyama en Krunic gestaakt.

Schoofs en Kerkhove moesten eerder op zaterdag ook de halve finale afwerken. Op knappe wijze versloegen zij topseeds Kiki Bertens en Demi Schuurs.

Aoyama kwam uit in haar 18de finale in het dubbelspel en won haar negende carrièretitel. Voor Krunic, vorig jaar nog kampioene in het enkelspel in Rosmalen, betekende de partij haar tweede dubbelspelfinale op Libéma Open. In 2016 stond ze ook in de titelstrijd met Xenia Knoll aan haar zijde.