04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2019 – Riske bereikt als eerste finale

15/06/19, 13:52 | Meer van:

De eerste finaliste in het damesenkel is bekend. Alison Riske was in de halve eindstrijd Veronika Kudermetova de baas: 6-4 3-6 7-6(5).

Ruim twee uur duurde de eerste halve finale op zaterdag. Riske, die vorige week het grastoernooi in Surbiton op haar naam schreef, ging het best van start en pakte de openingsset middels één break.

Kudermetova kwam met agressief spel vanaf de baseline terug in de wedstrijd. De 22-jarige Russin bracht de partij in balans door de tweede set met 6-3 op te eisen.

De beslissende set ontspon zich tot een zenuwslopende strijd. Kudermetova mocht bij 5-4 serveren voor de overwinning. Dit lukte niet, maar bij 6-5 kreeg ze opnieuw de mogelijkheid om zich naar de finale te serveren. Ook nu kwam Riske terug, waardoor een tiebreak de beslissing moest geven.

Kudermetova startte in de tiebreak sterk en liep uit naar een 5-2 voorsprong. Met de haven in zicht sloegen ook de zenuwen toe bij de jonge Russin. Riske bleef knokken en won, met enige hulp van Kudermetova, maar liefst vijf punten op rij. Op haar eerste matchpoint sloeg ze direct toe en bereikte voor de eerste keer de finale in Rosmalen.

De tegenstandster in de eindstrijd komt uit het tweede halve finaleduel tussen Kiki Bertens en qualifier Elena Rybakina.