04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2019 – Finaliste Riske verwacht ‘moeilijk gevecht’ met Bertens

15/06/19, 18:28 | Meer van:

Alison Riske en gras zijn een gouden combinatie. Voordat de Amerikaanse afreisde naar Rosmalen en via vier zeges de finale behaalde, won ze het grastoernooi van Surbiton. Terwijl veel speelsters nog bijkomen van het gravelseizoen speelt Riske in de finale van Libéma Open haar tiende graswedstrijd van het jaar.

In de halve finale in Rosmalen ontsnapte Riske in de tiebreak van de derde set wel aan een nederlaag tegen de 22-jarige Russin Veronika Kudermetova. Ze sprak na afloop haar liefde voor gras nog eens uit. ‘Het is mijn favoriete ondergrond. Het past bij mijn spel en ik voel me er comfortabel op met mijn vlakke slagen, aanvallende spel en goede returns.’

Om haar ongeslagen reeks op gras te verlengen moet ze een manier vinden om Kiki Bertens te kloppen. De nummer één van Nederland won echter de drie eerdere ontmoetingen. ‘Ze is altijd een lastige tegenstander geweest voor me. Het zal een moeilijk gevecht worden en ik moet mijn aanvallende manier van tennis spelen om een kans te maken’, aldus Riske, die dus maar al te goed weet wat voor uitdaging het is om te winnen van Bertens.

‘Ze staat er op elk punt, dat maakt haar een topper. Ze heeft een big serve en solide groundstrokes. Bovendien kan ze met haar backhand mooi variëren met slice en dropshots. Ze is allround en kan eigenlijk alles. Ik zal op de toppen van mijn kunnen moeten spelen.’