8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2019 – Bertens naar halve finale

14/06/19, 18:54 | Meer van:

Voor de tweede keer in haar carrière heeft Kiki Bertens de halve finale gehaald op Libéma Open. De drukke vrijdag begon voor de nummer vier van de wereld met het vervolg van haar door regen onderbroken tweede rondepartij tegen Arantxa Rus. Na het winnen van dat duel stond voormalig finaliste Natalia Vikhlyantseva te wachten bij de laatste acht. De Russin werd met 6-3 6-3 geklopt.

Vorig jaar stonden Bertens en Vikhlyantseva ook al tegenover elkaar op het Brabantse gras. Ook toen won de Nederlandse nummer één, al had ze toen een tiebreak in de derde set nodig.

Om voor de eerste keer door te stoten tot de eindstrijd in Rosmalen moet Bertens zien te winnen van Elena Rybakina. De Kazachse qualifier versloeg Kirsten Flipkens met 6-4 6-4. Flipkens was vorig jaar verantwoordelijk voor de uitschakeling van Bertens bij de laatste 16.

Bertens kwam nog voor een derde keer op de baan op vrijdag. Op baan 3 versloeg zij aan de zijde van Demi Schuurs het Spaans/Hongaarse koppel Georgina Garcia Perez/Fanny Stollar met 7-5 6-2.