10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2019 – Libéma Open koploper op het gebied van duurzaamheid

13/06/19, 18:23

Libéma Open is door het internationale keurmerk Green Key bekroond met een gouden etiquette. Het internationale tennistoernooi voor zowel mannen als vrouwen is hiermee aangemerkt als koploper van alle sportevenementen in Nederland op het gebied van duurzaamheid.

Gedurende het evenement waren twee afgevaardigden van Green Key voor een audit aanwezig op het Autotron. Het toernooi en de locatie werden getoetst op 11 criteria, zoals hoe er duurzaam wordt omgegaan met energie, water, afval, mobiliteit en eten en drinken.

Met name op het gebied van energie scoorde Libéma Open ruimschoots een voldoende. De spelers worden vervoerd door elektrische auto’s en golfkarretjes op het terrein. Verder vallen de zonnepanelen op het parkeerterrein op en wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van LED-verlichting.

Toernooidirecteur Marcel Hunze is dan ook trots om nu al deze gouden kwalificatie te ontvangen van Green Key. ‘Het is een mooie erkenning dat we op de goede weg zijn. Onze ambitie is om het toernooi over vijf jaar klimaat neutraal te kunnen organiseren. Wij willen ons onderscheiden door The Greenest show on the Tour te zijn.’