8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens opent tegen vriendin Larsson

08/06/19, 16:48 | Meer van:

De tegenstandster van Kiki Bertens in de eerste ronde van Libéma Open 2019 is een oude bekende. Johanna Larsson kwam tijdens de loting, mede verricht door Bertens zelf, als opponent uit de koker.

‘Het is niet heel leuk om tegen je voormalig dubbelpartner en goede vriendin van heel lang te spelen, maar aan de andere kant ken ik haar spel goed. We maken er het beste van’, liet de Wateringse met gemengde gevoelens weten tijdens de ceremonie. Bij winst neemt ze het op tegen een landgenote. Wildcardspeelsters Bibiane Schoofs en Arantxa Rus nemen het immers in de eerste ronde tegen elkaar op.

Na haar opgave in de tweede ronde op Roland Garros (buikgriep) is Bertens herstellende en ruim op tijd klaar om het ijzersterke deelnemersveld op het Autotron aan te voeren als eerste reekshoofd.

‘Het is tot nu toe niet heel vaak gebeurd dat ik als eerste geplaatst ben. Nu in eigen land is het alleen maar een uitdaging hoe ik dat oppik en hoe ver ik kan komen. Na Parijs heb ik een paar dagen ziek in bed gelegen, maar ik word elke dag sterker. Ik heb veel uren op gras kunnen maken en ik voel me goed.’