8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Barty beëindigt sprookje Anisimova

07/06/19, 13:42 | Meer van:

De droomweek van Amanda Anisimova is ten einde. In de halve finale van Roland Garros was Ashleigh Barty in drie sets te sterk: 6-7(4) 6-3 6-3.

De strijd om een finaleplek was er een van een rollercoaster. In de openingsset was het Barty die in een kwartier tijd uitliep naar een 5-0 voorsprong. Anisimova zette vervolgens alle schroom van haar af en speelde weer net zo goed als in haar vorige ronde tegen Simona Halep. De 17-jarige Amerikaanse kwam terug tot 5-5 en serveerde zelfs bij 6-5 voor winst in de eerste set. Dit lukte nog niet, maar middels de tiebreak, waar ze ook een achterstand ongedaan wist te maken, was het wel raak.

Het momentum lag vervolgens volledig bij Anisimova. De eerste 12 punten van het tweede bedrijf waren voor de nummer 51 van de wereld, die dan ook een 3-0 voorsprong nam. Vervolgens was het de beurt aan Barty om zes games op rij te winnen en daarmee de set met 6-3.

Een lange eerste game in de beslissende set viel ook de kant op van de als achtste geplaatste Australische. De belangrijke servicewinst gaf haar het vertrouwen en Barty liep uit naar 5-2. Drie matchpoints op de service van Anisimova benutte Barty nog niet, waardoor ze een game later de klus op eigen service mocht afmaken. Pas op het zesde wedstrijdpunt was het uiteindelijk raak voor Barty, die zaterdag haar eerste Grand Slamfinale in het enkelspel gaat spelen.

De tegenstandster in de eindstrijd is Marketa Vondrousova. De 19-jarige Tsjechische verloor in Parijs nog geen enkele set en versloeg Johanna Konta ook in twee sets: 7-5 7-6(2).