10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

Martic strijdend ten onder in kwartfinale Roland Garros

04/06/19, 21:40 | Meer van:

Petra Martic vocht voor wat ze waard was in de kwartfinale op Roland Garros tegen Marketa Vondrousova,  maar moest toch haar meerdere erkennen. De 19-jarige Vondrousova won met 7-6(1) 7-5.

Precies twee uur duurde de partij in de kwartfinale van Roland Garros. Martic kwam in de eerste set bij 6-5 op de service van Vondrousova op 00-40. Echter lukte het haar niet om één van de drie setpunten te verzilveren.

Vondrousova, die het gehele toernooi nog geen set had verloren, pakte het momentum en wist vanaf dat moment maar liefst 25 van de 28 punten te winnen. De tiebreak was met 7-1 een prooi voor de jonge Tsjechische en ze liep in de tweede set uit naar 5-2.

Martic bleef vechten en met gevarieerd spel wist ze terug te komen tot 5-5. Onderweg naar de gelijke stand overleefde ze nog twee wedstrijdpunten. Bij 5-6 werkte Martic opnieuw een matchpoint weg, maar op het vierde wedstrijdpunt moest ze zich gewonnen geven.

Door het bereiken van de laatste acht in Parijs zal Martic flink stijgen op de wereldranglijst. Als kersverse nummer 24 zal ze afreizen naar Rosmalen om deel te nemen aan het WTA-toernooi.

Vondrousova speelt voor een finaleplek op Roland Garros tegen Johanna Konta. De Britse speelde indrukwekkend goed tegen Sloane Stephens en stuurde de finaliste van vorig jaar met 6-1 6-4 naar huis.