10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

Tsitsipas speelt marathonpartij tegen Wawrinka

02/06/19, 19:53 | Meer van:

De vierde ronde tussen Stefanos Tsitsipas en Stan Wawrinka is uitgemond in een ware marathonpartij. Tsitsipas trok na vijf uur en negen minuten spelen aan het kortste eind. Wawrinka zegevierde in vijf sets: 7-6(6) 5-7 6-4 3-6 8-6.

De 34-jarige Zwitser en zijn 14 jaar jongere tegenstander speelde de vier na langste partij ooit op Roland Garros. De allereerste ontmoeting tussen de twee topspelers met de prachtige enkelhandige backhands kan wel eens uitgeroepen worden tot de wedstrijd van het toernooi.

Door de zege op Tsitsipas bereikte Wawrinka voor het eerste sinds 2017 weer een kwartfinale bij een Grand Slamtoernooi. Twee jaar geleden leidde dat tot een finaleplaats in de Franse hoofdstad.

Om de halve finale te bereiken dient Wawrinka af te rekenen met vriend en landgenoot Roger Federer. De 20-voudig Grand Slamkampioen had geen enkele moeite om zich voorbij Leonardo Mayer te slaan: 6-2 6-3 6-3.

De twee Zwitsers speelden al 25 keer eerder tegen elkaar. Federer leidt met 22-3, maar de drie winstpartijen van Wawrinka werden allemaal op een gravelbaan behaald. Zo ook in 2015 toen Wawrinka de Roland Garrostitel wist te bemachtigen.