10 - 18 juni 2023
Autotron 's-Hertogenbosch

10 - 18 juni 2023 | Autotron 's-Hertogenbosch

Tsitsipas naar vierde ronde, Dimitrov naar huis

01/06/19, 15:57 | Meer van: ,

Stefanos Tsitsipas heeft op Roland Garros de vierde ronde bereikt. De mondiale nummer zes versloeg Filip Krajinovic met 7-5 6-3 6-7(5) 7-6(8).

De partij werd over twee dagen gespeeld. Vrijdagavond moesten de spelers bij 5-5 in de derde set stoppen, omdat er te weinig daglicht was.

Roland Garros is het enige Grand Slamtoernooi dat (nog) niet over kunstlicht beschikt. Volgend jaar zal er een uitschuifbaar dak over stadion Philippe Chatrier gebouwd zijn, waardoor dit probleem is opgelost.

In het restant was het Krajinovic die als beste uit de startblokken schoot. De spannende tiebreak (7-5) leverde een verlenging op. Ook die mondde uit in een tiebreak. Ditmaal was het Tsitsipas die het koelst bleef.

In de vierde ronde is Stan Wawrinka de tegenstander van Tsitsipas. De toernooiwinnaar van 2015 versloeg Grigor Dimitrov ook over twee dagen verspreid.

Wawrinka had op vrijdagavond een 2-0 voorsprong in sets genomen. De Zwitser was in twee tiebreaks net iets beter. In het vervolg op zaterdag was Stan the Man opnieuw de beste in de tiebreak.