8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens kwartfinaliste in Rome

16/05/19, 18:20 | Meer van:

Kiki Bertens heeft ook haar tweede partij op donderdag bij het grote WTA-toernooi van Rome gewonnen. Ze versloeg Carla Suarez Navarro met 6-4 1-6 6-3 en heeft de kwartfinale bereikt van het Premier-evenement.

Eerder op de dag versloeg de Nederlandse nummer één Amanda Anisimova in drie sets. Door de regen kon er op woensdag geen enkele wedstrijd worden gespeeld, waardoor deze ronde ook op de donderdag werd afgewerkt.

Waar het in de ochtend nog moeizaam ging, startte Bertens scherp in haar partij tegen Suarez Navarro. Een vroege break leidde de 6-4 setwinst in.

In het tweede bedrijf nam de Spaanse wat meer het initiatief en liep snel uit naar 6-1. Bertens rechtte haar rug en begon sterk aan de beslissende set. Middels twee breaks kwam de Wateringse op 4-0. Suarez Navarro knokte zich nog terug naar 4-2, maar dichterbij liet de nummer vier van de wereld het niet komen: 6-3.

In de kwartfinale is Naomi Osaka of Mihaela Buzarnescu de tegenstandster van Bertens. Osaka is de huidige ranglijstaanvoerster.