8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Sterke Kvitova houdt Bertens uit eindstrijd

27/04/19, 16:42 | Meer van:

Het is Kiki Bertens niet gelukt de finale te bereiken van het Premier-toernooi in Stuttgart. Petra Kvitova was in de Porsche Arena met 7-6(3) 3-6 6-1 de betere van de twee.

In de openingsset was het Kvitova die als eerste het initiatief nam door de servicegame van Bertens direct af te snoepen. De Nederlandse nummer één sloeg echter meteen terug en maakte de 2-0 achterstand ongedaan. Beide speelsters waren dominant in hun eigen opslaggames, echter moest Bertens bij 4-5 wel een setpunt afweren. In de tiebreak was het de Tsjechische die minder fouten maakte en het beslissende spel met 7-3 naar zich toetrok.

Bertens startte het tweede bedrijf fris en overtuigend. De Wateringse maakte deze set minder fouten en hield de rally’s zo lang mogelijk om haar tegenstandster uit te putten. Deze tactiek werkte en de Wateringse hield de vroege break voorsprong de hele set vast: 6-3.

De beslissende set ging snel en dit kwam voornamelijk door een ontketende Kvitova. De nummer drie van de plaatsingslijst schakelde nog een tandje bij in haar toch al aanvallende baselinespel. Haar lef werd beloond en de nummer drie van de wereld racete naar een 5-0 voorsprong. Bertens sputterde nog even tegen en behield voor het eerst in de derde set haar servicegame. De eer was gered, maar de zege was een game later toch voor Kvitova.

De eindstrijd van de Porsche Tennis Grand Prix gaat tussen Kvitova en Anett Kontaveit. De speelster uit Estland had en vrije doortocht, omdat Naomi Osaka zich afmeldde voor hun halve finale.