8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Sterk optreden brengt Bertens in halve finale

27/04/19, 07:53 | Meer van:

Kiki Bertens heeft de halve finale van de Porsche Tennis Grand Prix bereikt. Op de indoor gravelbaan was ze met 6-3 6-4 te sterk voor publieksfavoriete Angelique Kerber.

Door de afzegging van Simona Halep, schoof nummer vijf Kerber door naar de onderste plek van het schema, waardoor Bertens en de Duitse elkaar voor de vijfde keer troffen. De onderlinge tussenstand was voorafgaand aan deze kwartfinalepartij 2-2.

Tot 3-3 in de eerste set ging het gelijk op in de Porsche Arena. Bertens serveerde net als in haar vorige partij sterk en speelde dwingend met haar forehand. Bij 4-3 kwam Raemon Sluiter de baan op voor coaching en dat wierp zijn vruchten af. De Nederlandse nummer één brak de service van Kerber en serveerde zich vervolgens sterk naar de 6-3 setwinst.

In het tweede bedrijf bleef Bertens vooral in haar eigen opslaggames oppermachtig. De break door de opslag van de 31-jarige Kerber viel bij 2-2. Deze voorsprong hield de Wateringse vast en serveerde de partij na vijfkwartier op haar tweede matchpoint uit met een ace: 6-4.

Voor een plek in de finale bij het eerste grote Europese graveltoernooi is Petra Kvitova de tegenstandster van Bertens. De nummer drie van de plaatsingslijst was met 2-6 6-2 6-3 te sterk voor Anastasija Sevastova.