7 - 15 juni 2025
Autotron 's-Hertogenbosch

7 - 15 juni 2025 | Autotron 's-Hertogenbosch

Libéma Open 2018 – Toernooiwinnares Krunic: ‘Trots op mezelf’

17/06/18, 15:32 | Meer van:

Aleksandra Krunic won op zondag het Libéma Open, haar eerste WTA-titel. De 25-jarige Servische kwam in de finale terug van een set achterstand om Kirsten Flipkens te verschalken: 6-7(0) 7-5 6-1.

De wetenschap dat haar tegenstandster na een zware week met fysieke ongemakken kampte, had aanvankelijk een negatieve invloed op het spel van Krunic.
‘Aan het begin van de wedstrijd speelde ik niet mijn eigen spel en dacht ik teveel aan dat Kirsten de afgelopen dagen worstelde met haar lichaam. Ik twijfelde teveel. Ze bracht me goed uit balans en maakte het oncomfortabel voor mij met haar scherpe sliceballen. Ze is een hele goede grasspeelster’, aldus het zevende reekshoofd.

Krunic raakte na afloop niet uitgesproken over de waardering die ze heeft voor de 32-jarige Flipkens, die naast een reeks zware enkelspelpartijen ook nog op zaterdag in de eindstrijd van het dubbelspel stond, samen met Kiki Bertens (opgave).
‘Dat ze geen moment liet zien zich slecht te voelen verdient heel veel respect, Kirsten is een echte kampioene. Wetende dat ze pillen moest slikken om de pijn tegen te gaan en dat niet één keer liet doorschemeren, is prijzenswaardig.’

De nieuwbakken kampioene klopte in de halve finale ook nog tweevoudig kampioene CoCo Vandeweghe en heeft derhalve alle reden tot een feestje. ‘Ik neem vanavond een paar biertjes om het te vieren, haha. Ik ben erg trots op mezelf.’