8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Grasspecialisten sieren finaleweekend

15/06/18, 21:11

Reken er maar op dat er zaterdag grastennis van de bovenste plank gespeeld wordt. De halve finales van het Libéma Open staan bol van de spelers die hebben bewezen goed uit de voeten te kunnen op de uitdagende ondergrond.

CoCo Vandeweghe en Kirsten Flipkens zijn in Rosmalen al eerder met een trofee naar huis gegaan. Hun tegenstanders Aleksandra Krunic en Viktoria Kuzmova zijn gretige nieuwkomers in dit stadium van het toernooi. Vandeweghe won de titel in 2014 en 2016 en Flipkens verloor de finale van 2013.

De Belgische triomfeerde wel in het dubbelspel vorig jaar met Dominika Cibulkova en kan opnieuw dubbelsucces claimen. Dat gaat ze proberen in een leuk gehusselde Nederland-België finale. Flipkens speelt met Kiki Bertens, tegen de Limburgse Demi Schuurs en de Vlaamse Elise Mertens. Die partij vangt tegen het eind van de middag aan op baan 1. De herendubbelfinale gaat daar om 15.00 uur aan vooraf.

Bij de mannen draait het om de strijd tussen Frankrijk en Australië. Het is helemaal typisch dat dit gebeurt op de dag dat Frankrijk tegen Australië speelt bij het WK in Rusland. Op de Brabantse tennismat leveren Jeremy Chardy en Richard Gasquet de Franse inbreng. Zij spelen tegen respectievelijk Matthew Ebden en Bernard Tomic, afkomstig van Down Under. Elk van de vier halve finalisten gaat op jacht naar een eerste finaleplaats bij het Libéma Open.

Succesvol zijn op gras is echter geen nieuwe ervaring voor deze mannen. Gasquet stond twee keer in de halve finale op Wimbledon, Tomic haalde bij het Grand Slamtoernooi in Londen een keer de laatste acht, en Ebden speelde zijn enige ATP-finale op gras in Newport vorig jaar. Chardy won vorige week al een grastitel in Engeland en versloeg hier in Rosmalen zijn als eerste geplaatste landgenoot Adrian Mannarino.