8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Giorgi komt terug om titel te verdedigen in Rosmalen

27/04/16, 10:37

Waar eerder bekend werd dat verliezend finaliste van vorig jaar Belinda Bencic (WTA-10) terugkeert naar Rosmalen, zal ook titelverdedigster Camila Giorgi (WTA-50) wederom van de partij zijn bij het Ricoh Open in 2016.

Het deelnemersveld bij de vrouwen staat bol van speelsters die in het verleden succes hebben gevierd bij het enige grastoernooi van Nederland. Zo is Jelena Jankovic (WTA-23), verliezend finaliste van 2007, er weer bij. Vorig jaar was de Servische runner-up in het dubbelspel met Anastasia Pavlyuchenkova.

De Russin, nu de nummer 26 van de wereld, komt ook weer naar Rosmalen. Pavlyuchenkova is achter Bencic (WTA-10) en Jankovic de nummer drie van de startlijst.

Coco Vandeweghe (WTA-36) won in 2014 haar enige WTA-toernooi op het Brabantse gras en keert wederom terug. Kirsten Flipkens (WTA-58) verloor een jaar eerder de finale en de Belgische hoopt van 6 tot en met 12 juni die laatste stap nu wel te zetten richting de eindzege. Ook landgenote Alison van Uytvanck (WTA-70), kwartfinaliste op Roland Garros, doet mee.

Kristina Mladenovic (WTA-27) was in 2014 één punt verwijderd van de hoofdprijs in het dubbelspel aan de zijde van Michaëlla Krajicek. De Française, die al drie van de vier Grand Slamtitels in het gemengddubbelspel heeft veroverd, won nog nooit een toernooi in het enkelspel, maar behoort zeker tot de absolute titelkandidaten in Rosmalen.

Een gevaarlijke outsider prijkt op de deelnemerslijst in de persoon van Laura Siegemund (WTA-42). De Duitse haalde afgelopen week de finale van het prestigieuze toernooi van Stuttgart in eigen land. Vorig jaar won ze in Rosmalen het dubbelspel.

Een andere publiekstrekker maakt voor het derde jaar op rij haar opwachting. Eugenie Bouchard (WTA-46), Wimbledonfinaliste van 2014, zal zich zeker richten op het bereiken van het finaleweekend.

Nederlandse inbreng komt er van Kiki Bertens (WTA-97), die een wildcard heeft ontvangen van toernooidirecteur Marcel Hunze. Bertens bereikte vorig jaar de halve finale.