8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Grastennistoernooi Rosmalen heet vanaf 2016 Ricoh Open

26/02/16, 13:44

Met Ricoh als nieuwe titelsponsor gaat het toernooi een nieuwe fase in. “De afgelopen jaren hebben we al diverse vernieuwingen in ons toernooi doorgevoerd, zowel voor als achter de schermen. Daar was Ricoh als een van de grotere sponsoren ook bij betrokken. Met deze nieuwe samenwerking bouwen we samen met een fantastische partner, die al jarenlang via hun samenwerking met de ATP World Tour en de KNLTB een verbintenis heeft met de tennissport, gezamenlijk aan verdere groei en vernieuwing”, aldus Marcel Hunze, toernooidirecteur.

Mark Boelhouwer, CEO van Ricoh Nederland: “Voor ons is het fantastisch om in onze achtertuin dit unieke toernooi te kunnen ondersteunen en onze naam hieraan te verbinden. Uniek vanwege de setting, het open karakter, het spelersveld en de aantrekkingskracht op bedrijfsleven en sportfans. Een platform dat we de komende jaren graag, en nadrukkelijk samen met andere partners op een vernieuwende manier verder willen uitbouwen om zo als een eco-systeem toegevoegde waarde te bieden voor de sport en alle betrokkenen. In een snel veranderende wereld waar werk en vrije tijd met elkaar verbonden zijn, hebben we de ambitie om op het toernooi de grootste open werkplek van Nederland te realiseren en die ene week in juni dé werkomgeving van Nederland te zijn. Om binnen de ‘afstand van een service’ te kunnen genieten van tennis op topniveau. Een plek dus, waar werken en leven op een unieke manier samenkomt en waar we de producten en diensten waarmee we onze klanten dagelijks ondersteunen in de manier waarop ze werken, kunnen integreren.”

Sjeng Schalken, ambassadeur van het toernooi: “Nadat sinds de editie van 2015 het toernooi een week eerder op de wereldwijde ATP en WTA tenniskalender is geplaatst, heeft Nederland het voorrecht het grastennisseizoen te mogen openen. De meer gunstige timing zal op diverse fronten, en wellicht ook op het deelnemersveld, haar vruchten afwerpen. De betrokkenheid van Ricoh is geweldig nieuws voor het toernooi en de tennissport in Nederland.”

Het Ricoh Open, dat op het terrein van het Autotron in Rosmalen plaatsvindt, ging in het recente verleden door het leven als Unicef Open en Topshelf Open. In 2015 werd het toernooi bij de heren gewonnen door Nicolas Mahut en bij de dames door Camila Giorgi. De editie van 2016 vindt plaats van 6 tot en met 12 juni. Over het deelnemersveld wordt de komende tijd meer bekend.