7 - 15 juni 2025
Autotron 's-Hertogenbosch

7 - 15 juni 2025 | Autotron 's-Hertogenbosch

Andreescu wint in topduel van Osaka

14 June, 20:21

De langverwachte tweede ontmoeting van Naomi Osaka en Bianca Andreescu stelde niet teleur. Vijf jaar nu hun eerste ontmoeting trof het Grand Slamwinnende duo elkaar in de kwartfinale op Libéma Open en was het de Canadese die aan het langste eind trok: 6-4 3-6 7-6(3).

‘Ik serveerde en retourneerde goed en was sterk in de eerste paar slagen van de rally, maar het was zo close dat voor hetzelfde geld zij had gewonnen’, zo liet Andreescu na afloop van de partij weten aan de vele enthousiaste fans op de tribunes van het centre court.

De wedstrijd tussen de twee wildcardspeelsters werd enkele keren onderbroken door regen, maar kon uiteindelijk keurig afgespeeld worden voor de duisternis kon invallen. Voormalig nummer één van de wereld Osaka greep een break achterstand in de derde set weliswaar terug, maar toonde zich slordig in de eindfase van de tiebreak.

Voor Andreescu, die deze week aangaf een speciale connectie te voelen met de pure natuur in ’s-Hertogenbosch, zal de overwinning een welkome boost geven, aangezien zij pas een maand terug is op de tour na lang blessureleed. Om al zo snel een dergelijk niveau op de (gras)mat te leggen is indrukwekkend.

In qualifier Dalma Galfi treft Andreescu een verrassende tegenstandster bij de laatste vier. De 25-jarige Hongaarse won dit toernooi al van Nederlandse nummer één Arantxa Rus, vijfde reekshoofd Veronika Kudermetova en voormalig kampioene Aleksandra Krunic.