04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2019 – Riske klopt Bertens en wint Libéma Open 2019

16/06/19, 15:25 | Meer van: ,

Libéma Open heeft niet voor het eerst sinds 2006 een Nederlandse kampioene in het enkelspel. Kiki Bertens greep naast de trofee en haar tiende carrièretitel. Alison Riske maakte een sterke comeback in de titelstrijd en won met 0-6 7-6(3) 7-5 op het centre court.

Na de eerste zeven games op rij gewonnen te hebben, maakte Bertens een lelijke val en moest ze even later buiten de baan behandeld worden aan haar bovenbeen. Eenmaal terug op het Brabantse gras, met ingepakt bovenbeen, liep de nummer vier van de wereld uit tot 4-1 in de tweede set en leek de eindzege niet ver weg.

Riske gooide de handdoek echter niet in de ring en vocht zich terug tot 4-4. Op die stand kreeg de Amerikaanse een breakpoint, die vakkundig werd weggeserveerd door de als eerste geplaatste Bertens. De game ging uiteindelijk via nog een sterke opslag en een winnende forehand naar de thuisfavoriete.

Bij een 5-4 voorsprong kreeg Bertens in de opslagbeurt van Riske, een lange game vol fraaie punten, drie matchpoints. De nummer 61 van de wereld verweerde zich knap met aanvallend tennis en sterke volleys. Twee games later kreeg Bertens haar vierde en vijfde matchpoint, maar weer ging Riske met succes in de aanval om in de wedstrijd te blijven.

Een tiebreak moest uitsluitsel bieden in de tweede set en daarin wierp opnieuw het voorwaartse tennis van Riske vruchten af. De 28-jarige speelster won met 7-3 en dwong zodoende een beslissende set af. Daarin greep Bertens een vroege break, al kon deze niet vasthouden. Op 3-3 maakte een regenbui een voorlopig einde aan de partij.

Toen de speelsters terugkeerden bleef het spelbeeld onveranderd en het momentum aan de zijde van Riske. Op 6-5 in haar voordeel pakte ze een beslissende break en daarmee haar tiende graszege op rij dit seizoen en tweede carrièretitel.