04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2019 – Bertens bereikt eerste eindstrijd in Rosmalen

15/06/19, 17:18 | Meer van:

Het is Kiki Bertens gelukt om voor de eerste keer de finale te behalen van Libéma Open. Bij de laatste vier versloeg de topseed op het centre court met 6-4 6-4 de Kazachse qualifier Elena Rybakina.

Het duel startte later dan gepland door de regen en werd aan het einde van de eerste set onderbroken door een nieuwe bui. Bertens was bij de hervatting in staat haar break voorsprong om te zetten in setwinst en aan het begin van het tweede bedrijf opnieuw toe te slaan in de opslagbeurt van haar 19-jarige tegenstandster, die deze week veel indruk maakte.

In de finale staat Bertens tegenover de Amerikaanse Alison Riske, die op haar beurt in een spannende driesetter wist te winnen van de Russin Veronika Kudermetova. Bertens en Riske namen het drie keer eerder tegen elkaar op en steeds was het de nummer één van Nederland die er met de zege vandoor ging.

Bertens speelt later op zaterdag samen met Demi Schuurs nog de halve finale in het dubbelspel tegen het wildcardkoppel Bibiane Schoofs/Lesley Kerkhove. Ook de finale staat voor zaterdag gepland. Het als vierde gerangschikte duo Shuko Aoyama/Aleksandra Krunic heeft de eindstrijd reeds bereikt.