06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Sabalenka verrassend vroeg onderuit

11 June, 15:10 | Meer van:

De eerste ronde is ook meteen het eindstation geworden voor Aryna Sabalenka. Destanee Aiava was in drie sets te sterk voor de Wit-Russin. De 19-jarige wildcarspeelster zegevierde met 7-6(3) 1-6 6-4.

Bijna twee uur duurde de krachtmeting tussen Sabalenka en de jonge Australische. Aiava pakte de openingsset middels een tiebreak, maar keek vervolgens tegen een 1-6 1-3 achterstand aan. Toch lukte het haar om de partij te doen keren. Van de volgende zes games verloor ze er nog maar één om de set met 6-4 en daarmee de partij binnen te slepen.

Voor een plek in de kwartfinale neemt Aiava het op tegen Veronika Kudermetova. De Russin versloeg Ons Jabeur.

Alison van Uytvanck is ook door naar de tweede ronde. De Belgische rekende in twee sets af met Yafan Wang: 7-6(4) 6-3. Qualifier Elena Rybakina is de volgende tegenstandster van de nummer negen van de plaatsingslijst.