06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Hewitt neemt afscheid van Nederland na zwaarbevochten dubbel

11 June, 18:04 | Meer van:

Lleyton Hewitt heeft bij zijn laatste optreden als speler op Nederlandse bodem geen overwinning kunnen boeken. Aan de zijde van zijn landgenoot Jordan Thompson verloor de voormalig Wimbledon- en US Openkampioen nipt van Alex de Minaur en David Vega Hernandez in de eerste ronde van het dubbelspel: 4-6 7-6(4) 10-8.

Dat Hewitt op een goed gevuld baan 2 onder een lekker zonnetje uitgerekend tegenover De Minaur kwam te staan mag een bijzondere speling van het toeval worden genoemd. Hewitt, tegenwoordig Davis Cupcaptain van Australië, is namelijk nauw betrokken bij de ontwikkeling van de twintigjarige De Minaur, die als een van de voornaamste talenten op de ATP Tour geldt. In het enkelspeltoernooi is de nummer 24 van de wereld als derde geplaatst in Rosmalen.

Hewitt en Thompson stonden met een set en een break voor, maar konden dat voordeel niet vasthouden. Het was met name Thompson die een zenuwachtige indruk maakte op de belangrijke momenten in de tiebreaks en de nodige peptalks kreeg van zijn gerenommeerde partner, die twee seizoenen als nummer één van de wereld in het enkelspel eindigde.

Terwijl de emoties bij de vier spelers opliepen in de absolute slotfase, haalden De Minaur en Vega Hernandez de winst binnen op een servicepunt van Thompson in de matchtiebreak.

De 38-jarige Hewitt kende in 2001 zijn hoogtepunt in Rosmalen, toen hij van Goran Ivanisevic, Roger Federer en Guillermo Canas won op weg naar de titel. Na zijn enkelspelcarrière beëindigd te hebben in 2016 heeft de man uit Adelaide de laatste seizoenen nog sporadisch gedubbeld in het profcircuit.