06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens opent met overtuigende zege

11 June, 16:26 | Meer van:

Eerste reekshoofd Kiki Bertens heeft haar campagne op Libéma Open succesvol afgetrapt. In de eerste ronde versloeg de nummer vier van de wereld met 6-3 6-1 de Zweedse Johanna Larsson. Het markeerde het eerste optreden van Bertens sinds haar onfortuinlijke terugtrekking in de tweede ronde op Roland Garros (buikgriep).

Bertens ging in Rosmalen door waar ze vorig jaar het grasseizoen eindigde, met een knappe kwartfinaleplaats op Wimbledon. De 27-jarige Wateringse brak maar liefst vijf keer door de service heen van Larsson, met wie zij in het verleden een succesvol dubbelkoppel vormde.

Bertens heeft inmiddels toernooizeges geboekt op gravel en hardcourt. Alleen een titel op gras ontbreekt nog. Om daar deze week verandering in te brengen moet de wereldtopper in de volgende partij eerst zien te winnen van een andere goede bekende. Arantxa Rus staat immers te wachten in de tweede ronde, nadat zij op maandag in de persoon van Bibiane Schoofs al een landgenote trof en in twee sets versloeg.