06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Libéma Open 2018 – ‘Deze titel geeft me een gevoel van trots’

17/06/18, 17:31 | Meer van:

Richard Gasquet beleefde in Rosmalen een mooi hoogtepunt in zijn carrière, door er zijn 15de titel te winnen op de ATP Tour. Zelf stond de Fransman ook stil bij die mijlpaal.

’15 titels winnen op dit niveau is niet gebruikelijk. Het is een geweldig gevoel om weer een eindzege te boeken, want het is voor mij twee jaar geleden dat dat voor het laatst lukte. Ik ben erg blij om hier te triomferen. Dit is een geweldig toernooi en het geeft me een gevoel van trots.’

In de finale diende Gasquet af te rekenen met zijn bevriende landgenoot Jeremy Chardy. Dat was geen eenvoudige opgave. ‘Het is altijd moeilijk om tegen een goede vriend te spelen en al helemaal in een finale. Je voelt veel druk, omdat je graag wilt winnen.’

‘Als Fransen zijn we natuurlijk wel gewend om vaker tegen landgenoten te spelen. Eenmaal op de baan proberen we ons gewoon af te sluiten en te gaan voor de winst.’

Voor Gasquet is het grasseizoen altijd een fijne periode in het tennisjaar. De voormalig nummer zeven van de wereld won er zijn eerste twee ATP-toernooien en is ook regelmatig succesvol geweest op Wimbledon.

‘Ik speel graag op deze baansoort. Ik stond twee keer in de halve finale op Wimbledon en heb dus veel zelfvertrouwen op deze ondergrond. Daarom denk ik ook dat ik deze week goed heb gepresteerd.’

Gasquet wordt maandag 32 jaar, maar een groot feest zit er niet in. ‘Ik zit dan in Halle en speel op dinsdag mijn eerste ronde, dus ik moet het rustig aan doen. Dat gaat wel lukken, want er is daar buiten de baan toch niets te beleven, haha.’