8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Roland Garros: Bertens loot Sabalenka, Mertens tegen Lepchenko

25/05/18, 09:28 | Meer van: , , ,

De loting voor Roland Garros heeft bepaald dat Kiki Bertens het in de eerste ronde opneemt tegen Aryna Sabalenka. Bertens is als 18de geplaatst bij het tweede Grand Slamtoernooi van het jaar.

De Nederlandse nummer één en de 20-jarige Wit-Russische speelden één keer eerder tegen elkaar. Bertens won tijdens het Fed Cupduel in 2017 in drie sets van de nummer 48 op de WTA-rankings.

Elise Mertens is in Parijs als 16de geplaatst en opent tegen Varvara Lepchenko. De 32-jarige Amerikaanse is de nummer 88 van de wereld. Mertens en de linkshandige Lepchenko speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Tweevoudig winnares in Rosmalen CoCo Vandeweghe treft in de Duitse Laura Siegemund een lastige opponente. Vandeweghe is als 15de geplaatst in de Franse hoofdstad, maar gravel is haar minst geliefde baansoort. In onderlinge ontmoetingen leidt de Amerikaanse hardhitter wel met 4-0.

Libéma Opentitelhoudster Anett Kontaveit begint haar jacht op succes op Roland Garros tegen Madison Brengle. De Estse is als 25ste geplaatst bij het grootste graveltoernooi ter wereld en speelde nog niet eerder tegen Brengle.

Kontaveit is de laatste weken in goede vorm en versloeg onlangs in Rome drie Grand Slamkampioenes op rij. Svetlana Kuznetsova, Venus Williams en Caroline Wozniacki werden alle drie in straight sets op zij gezet, voordat ze in de halve finale een halt werd toegeroepen door Elina Svitolina.

Roland Garros vindt plaats van 27 mei tot en met 10 juni. Aansluitend start op maandag 11 juni het Libéma Open in Rosmalen.