10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Kontaveit wint in Rome duel der Libéma Openkampioenen

15/05/18, 09:08 | Meer van: ,

Anett Kontaveit heeft de tweede ronde bereikt van het grote WTA-toernooi in Rome. In de openingsronde versloeg de nummer 26 van de wereld CoCo Vandeweghe met 6-1 6-1.

In een duel der Libéma Openkampioenen was de 22-jarige Estse op het Italiaanse gemalen baksteen veel te sterk voor de als 12de geplaatste Vandeweghe. Kontaveit is de huidige titelhouder van het Libéma Open, Vandeweghe won het grastoernooi in Rosmalen in 2014 en 2016. Opvallend genoeg zijn de enige toernooititels van beiden speelsters die van het Libéma Open.

Vandeweghe heeft nooit onder stoelen of banken geschoven dat ze niet graag op gravel speelt. Snellere baansoorten heeft duidelijk de voorkeur voor de Amerikaanse. De nummer 16 van de wereld is daarom ook dit jaar weer van de partij bij het WTA-toernooi in Rosmalen, dat direct na Roland Garros plaatsheeft.

Kontaveit kan op alle baansoorten goed uit de voeten. De pupil van de Nederlander Glen Schaap neemt het in de tweede ronde in Rome op tegen Svetlana Kuznetsova of Polona Hercog. De Russin en Slowaakse spelen dinsdag hun eerste rondepartij.