11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Toernooiwinnaar 2017 Muller: ‘Speelde mijn beste partijen van het jaar’

18/06/17, 17:48 | Meer van:

Na achtereenvolgens een kwartfinale, halve finale en finale te hebben bereikt in zijn laatste drie bezoeken in Rosmalen, zette Gilles Muller in 2017 de ultieme stap en klopte hij in de finale Ivo Karlovic in twee tiebreaks.

Aan het begin van 2017 in Sydney won de 34-jarige Luxemburger pas zijn eerste ATP-titel. ‘Ik heb in Rosmalen laten zien dat het winnen van de eerste titel geen ongelukje was’, zo klonk de reactie van Muller op zijn tweede toernooizege van dat jaar.

‘Ik ben heel erg blij. Ik moest 16 jaar wachten op mijn eerste titel en nu heb ik er twee in één jaar. Ik kan niet meer wensen. Over het algemeen ben ik zeer tevreden, vooral met mijn laatste twee wedstrijden. Het waren mijn beste partijen van het jaar’, vervolgde de linkshander, die bij de laatste vier afrekende met nummer tien van de wereld Alexander Zverev.

Met Ivo Karlovic als tegenstander heb je als speler niet altijd de gang van zaken in eigen hand en zijn de voorbereidingen op de wedstrijd apart, verzekerde de gelukkige Muller. ‘Het is makkelijk en moeilijk tegelijkertijd. Je weet dat je korte punten gaat spelen en geduldig moet zijn.’
 ‘Je kan een hele game geen bal aanraken tegen Ivo, omdat hij alleen maar aces slaat. Anders maakt hij het goed af aan het net. Hij heeft goede volleys. Die ene kans die je krijgt moet je grijpen’, aldus de toernooiwinnaar, die zijn mogelijkheden goed benutte.