11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Mahut wint in uitgestelde finale derde Ricoh Opentitel

13/06/16, 11:36

Nicolas Mahut (ATP-49) is opnieuw de beste gebleken op het gras van Rosmalen. In de merkwaardige finale klopte de 34-jarige Fransman de Luxemburger Gilles Muller (ATP-44): 6-4 6-4.

Op zondag werd de partij bij een stand van 6-4 in het voordeel van de als achtste geplaatste wildcardhouder Mahut onderbroken door regen, waarna voor het eerst in de lange toernooigeschiedenis een finalepartij op maandag uitgespeeld moest worden.

Mahut was op beide dagen te sterk voor zijn één jaar jongere opponent. Beide spelers kwamen zoals gebruikelijk aanvallend voor de dag, maar het was de uiteindelijke kampioen die zorgvuldiger te werk ging en ten overstaan van enkele tientallen toeschouwers de winnaarstrofee omhoog hield.

De enige break in het restant van de partij werd gemaakt in de derde game van de tweede set, toen Mahut het enige breakpunt van de hervatting wist te verzilveren. Op zondag kon Muller een 3-1 voorsprong in de eerste set niet vasthouden.

De linkshandige Muller, als zevende geplaatst, heeft nu vier finales achter de rug en heeft nog altijd geen titel kunnen winnen. Voor Mahut geldt dat drie van zijn in totaal vier carrièretitels in Rosmalen zijn gekomen. Ook in 2013 en 2015 schreef de charismatische speler het Ricoh Open op zijn naam.

Mahut heeft weinig tijd om te genieten van zijn nieuwste succes, aangezien hij bij het ATP 500-toernooi van Queen’s (Londen) op dinsdag in de eerste ronde tegenover Andy Murray staat.

Tijdelijk de eerste 3 nummers TENNiS.nl Magazine voor €10,-