11 - 17 juni 2018
Autotron Rosmalen

11 - 17 juni 2018 | Autotron Rosmalen

Vandeweghe wint ook tweede WTA-titel in Rosmalen

12/06/16, 17:02

CoCo Vandeweghe (WTA-43) heeft zonder setverlies het Ricoh Open op haar naam geschreven. In een finale geteisterd door regen was de toernooiwinnares van twee jaar geleden met 7-5 7-5 te sterk voor de als derde geplaatste Kristina Mladenovic (WTA-32).

Daarmee haalde Vandeweghe de tweede titel binnen uit haar loopbaan, na eerder in 2014 ook in Rosmalen te hebben getriomfeerd.

Voorafgaand aan de strijd ontmoetten de speelsters elkaar drie keer, met Vandeweghe telkens als winnares. De eerste keer was twee jaar geleden op het Autrotron. Destijds won Vandeweghe in de kwalificaties, en stoomde ze door naar haar eerste toernooizege.

Na vijf gewonnen servicegames op rij moesten de speelsters vanwege de regen tweeënhalf uur de baan af. Na de onderbreking was het het zesde reekshoofd Vandeweghe die op 5-5 in de returngame met een aanvallend punt op breakpoint kwam, dat ze direct benutte met een niet te verwerken return.

Vervolgens kreeg de Amerikaanse bij het uitserveren hulp van Mladenovic, die vanaf een 30-30 stand twee ballen het net in sloeg en daarmee de openingsset uit handen gaf. Op dat moment begon het meteen weer te regenen en werd de wedstrijd opnieuw tijdelijk afgebroken.

Na de hervatting verloor Vandeweghe bij een 4-3 achterstand haar servicegame op love na een aantal grote missers. Mladenovic kon de set echter niet uitserveren, waarna haar tegenstandster het tempo opschroefde en zichzelf terug op gelijke hoogte serveerde.

Mladenovic, die op jacht was naar haar eerste WTA-titel en in de halve finale topseed Belinda Bencic klopte, kreeg een zware eigen servicegame voor de kiezen, waarin Vandeweghe zich vastbeet in iedere rally. De Française kon niet onder de druk uitkomen en sloeg een dubbele fout op breakpunt tegen.

Vandeweghe beëindigde de eindstrijd vervolgens met een ace op haar tweede matchpoint. Het hele toernooi heeft de kampioene geen set verloren.

Tijdelijk de eerste 3 nummers TENNiS.nl Magazine voor €10,-