Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

(2023) Titelprolongatie Alexandrova na kraker

18/06/23, 17:40

De winnares van Libéma Open 2023 luistert voor het tweede jaar op rij naar de naam Ekaterina Alexandrova. In een ware thriller kwam het vierde reekshoofd terug van een set en een break achterstand tegen eerste reekshoofd Veronika Kudermetova: 4-6 6-4 7-6(3).

Alvorens in de beslissende tiebreak terecht te komen, kreeg de 28-jarige Alexandrova overigens al drie matchpoints, maar wist tegenstandster Kudermetova keer op keer op de been te blijven en de bloedstollende wedstrijd te verlengen. In de tiebreak gaf de nummer 26 van de wereld een voorsprong niet meer uit handen. Na 2 uur en 52 minuten tennis viel de geëmotioneerde Alexandrova uiteindelijk op de knieën, toen een bal van haar opponente in het net verdween.

De partij, die door regenval later startte en meer dan eens werd onderbroken, was een herhaling van de halve finale van vorig jaar. Tot de finale dit jaar had het vierde reekshoofd de laatste 18 sets die ze speelde op het Brabantse gras gewonnen, haar titelcampagne van vorig jaar meegerekend.

De overwinning markeert de vierde WTA-titel voor kind aan huis Alexandrova en de eerste keer dat ze een titel weet te prolongeren.