04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

Libéma Open Stories #1: Sjeng Schalken

07/06/20, 16:03 | Meer van:

Door de coronapandemie is Libéma Open 2020 opgeschoven naar 5-13 juni 2021. In de week dat het evenement op de prachtige grasbanen van het Autotron ’s-Hertogenbosch dit jaar zou hebben moeten plaatsvinden blikken we elke dag samen met een speler terug op zijn of haar mooiste, grappigste, ontroerendste en succesvolste momenten tijdens het toernooi.

Dit keer met tweevoudig winnaar Sjeng Schalken.

De band van Schalken met het toernooi is sinds zijn eerste optreden in 1994 nog steeds hecht. De winnaar van 2002 en 2003 heeft het toernooi in al die jaren zien groeien en is nog steeds als ambassadeur verbonden aan Libéma Open.

Schalken stond bekend als een tacticus op de baan en heeft een boekje waarin staat hoe jij van elke speler kunt winnen. Ook de naam van Roger Federer staat daarin, want de Limburger versloeg hem onderweg naar zijn eerste titel in de kwartfinale.

Hoe geordend Schalken ook was toch kwam hij bijna een keer te laat voor een wedstrijd. Hoe dat precies zit, vertelt hij in het video interview.