04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2019 – Mannarino wint op Libéma Open eerste titel

16/06/19, 18:03 | Meer van:

Zeven keer scheepsrecht voor Adrian Mannarino. Na zes verloren ATP-finales heeft de Fransman bij Libéma Open zijn eerste titel in de wacht gesleept op het hoogste niveau via een 7-5(7) 6-3 overwinning op Jordan Thompson. De Australiër speelde zijn eerste finale in het profcircuit.

Eerder op de finaledag werd pas bekend welke twee spelers in de titelstrijd terecht zouden komen. De halve finaleduels Mannarino-Coric en Thompson-Gasquet moesten immers nog uitgespeeld worden.

Na de vrouwenfinale, gewonnen door Alison Riske, was het aan Mannarino en Thompson om het centre court te betreden. Daar voerde het duo vervolgens een twee uur durende strijd vol mooie rally’s en spannende momenten.

Nadat Thompson twee setpoints liet liggen bij een 6-5 voorsprong, miste hij in de tiebreak nog twee kansen op het winnen van het eerste bedrijf. Mannarino profiteerde van de haperende forehand van Thompson en benutte zijn eigen mogelijkheden wel.

In de tweede set liet Mannarino, vorig jaar nog topseed in Rosmalen, het niet aankomen op een tiebreak. Met 6-3 sleepte hij de set binnen en won zodoende voor de derde keer van Thompson op een grasbaan.