8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

LO 2019 – Coric overleeft matchpoint in thriller

14/06/19, 14:34 | Meer van:

De eerste halve finalist in Rosmalen is bekend. Borna Coric bereikte de laatste vier door tegen Cristian Garin terug te komen van een set achterstand: 6-7(4) 6-3 7-6(6).

De eerste partij op het centre court nam maar liefst 2,5 uur in beslag. Garin pakte de openinsset door in de tiebreak net iets minder foutjes te maken. De als tweede geplaatste Coric bracht de stand in evenwicht door de tweede set middels twee breaks naar zich toe te trekken.

In het beslissende bedrijf was het Garin die op een overwinning leek af te stevenen. De Chileen, als zevende geplaatst, kon echter een dubbele break niet over de streep te trekken. Coric maakte de 5-2 achterstand ongedaan en opnieuw moest een tiebreak de beslissing brengen. Het was Garin die als eerste een matchpoint forceerde, maar Coric werkte die weg met een ace. Vervolgens was het de Kroaat die één punt verwijderd was van de zege. Een forehand in het net van Garin zorgde ervoor dat Coric de halve finale bereikte.

Voor een finaleplek is Adrian Mannarino de tegenstander. De linkshandige Fransman sloeg zich in drie sets langs de als vijfde geplaatste David Goffin.