8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Smaakmakers Fritz en Garin winnen op maandag

10/06/19, 17:57 | Meer van: ,

Taylor Fritz en Cristian Garin zijn doorgedrongen tot de tweede ronde bij Libéma Open. De jonge Amerikaan klopte met 7-6 6-2 de Oostenrijkse wildcardspeler Jurij Rodionov, terwijl de als zevende geplaatste Chileen met 6-1 6-4 de Italiaanse qualifier Salvatore Caruso de baas was.

De linkshandige Rodionov, nummer 211 van de wereld, verzuimde bij een gelijke stand van 5-5 in de eerste set vier breakkansen te verzilveren en ging vervolgens onderuit in de tiebreak. In de tweede set liet grasliefhebber Fritz het niet komen tot en tiebreak en serveerde hij zich op love naar een 6-4 overwinning.

In de volgende ronde wacht een zware opgave. Tweede reekshoofd Borna Coric, die zich op het laatste moment meldde in Rosmalen via een wildcard, is de tegenstander. De Kroatische nummer 14 van de wereld kreeg een bye in de eerste ronde.

Garin, die dit jaar reeds twee ATP-toernooien heeft gewonnen, treft mogelijk Robin Haase in zijn volgende partij. De thuisspeler moet dan eerst zien te winnen van de jonge Fransman Ugo Humbert.