05 - 13 juni 2021
Autotron 's-Hertogenbosch

05 - 13 juni 2021 | Autotron 's-Hertogenbosch

Haase velt jonge Fransman in thriller

10/06/19, 20:19 | Meer van:

Hij had er 2,5 uur voor nodig en werd door regenval van de baan gedwongen, maar Robin Haase heeft zijn eerste rondewedstrijd gewonnen van Ugo Humbert: 5-7 7-6 7-6.

Terwijl de Hagenaar meer dan tien jaar geleden zijn debuut maakte op het Brabantse gras betekende het duel op het centre court voor de twintigjarige Humbert, de nummer 61 van de wereld, zijn debuut in Rosmalen. De jongeling verweerde zich indrukwekkend en sloeg 18 aces, maar kon op de allerbelangrijkste momenten in de wedstrijd niet toeslaan.

Haase gaf weliswaar een break voorsprong in de beslissende set uit handen, maar slaagde er met de grote steun van het thuispubliek in de tiebreak naar zich toe trekken en de spannende partij afsluiten met een prachtige backhandwinner langs de lijn.

Voor het tweede jaar op rij schopt Haase het tot de tweede ronde. Dit jaar treft hij daarin de als zevende geplaatste Cristian Garin. De 23-jarige Chileen is de nummer 32 van de wereld en won dit jaar reeds twee ATP-toernooien (op gravel).

De nummer één van Nederland behaalde zijn beste resultaat bij Libéma Open in 2015, toen hij de halve finale bereikte.

Frances Tiafoe is ook een ronde verder gekomen op het Brabantse gras. De 21-jarige Amerikaan, als zesde geplaatst, versloeg bij zijn Libéma Opendebuut de Portugees Joao Sousa met 6-2 7-6.

In de tiebreak van de tweede set verloor Tiafoe geen punt. De nummer twee van de Verenigde Staten en Sousa stonden oorspronkelijk op het centre court gepland, maar werden verplaatst naar Court 1 toen het slechte weer voor de nodige vertraging zorgde.

Tiafoe speelt voor een plek bij de laatste acht tegen de Australiër Jordan Thompson, die met 3-6 6-1 6-4 te sterk bleek voor de Amerikaanse qualifier Tommy Paul.