05 - 13 juni 2021
Autotron 's-Hertogenbosch

05 - 13 juni 2021 | Autotron 's-Hertogenbosch

Haase loot tegen jonge Fransman

08/06/19, 17:08 | Meer van:

De campagne van Robin Haase op Libéma Open 2019 start tegen de linkshandige Ugo Humbert. De twintigjarige Fransman debuteert op het gras van Rosmalen. Haase staat voor zijn 12de deelname aan het hoofdtoernooi.

‘Libéma Open heeft weer een heel sterk deelnemersveld dit jaar, met veel goede grasspelers en jongens die in vorm zijn op het moment. Er is ook een mooie mix van de oude en jonge generatie’, aldus de nummer één van Nederland, die in de persoon van Humbert een speler uit de ATP Next Gen-groep treft.

De omschakeling van het gravel van Parijs naar het gras van ’s-Hertogenbosch is voor de 32-jarige Haase inmiddels een bekende procedure. ‘Op gras moet je gewoon spelen en niet teveel trainen, maar juist een beetje je intuïtie gebruiken.’

Eerste reekshoofd Stefanos Tsitsipas en de als tweede geplaatste wildcardspeler Borna Coric starten met een bye in de eerste ronde, terwijl Thiemo de Bakker ook een linkshandige Fransman treft. De thuisspeler, eveneens toegelaten met een wildcard, speelt tegen Adrian Mannarino.