8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Titelhouder Krunic kijkt uit naar terugkeer op Libéma Open

05/06/19, 10:53 | Meer van:

Aleksandra ‘de mug’ komt in 2019 terug naar het Libéma Open, waar ze vorig jaar haar eerste WTA-titel in de wacht sleepte. De handige Servische blikte op Roland Garros reeds vooruit op haar aanstaande rentree in ‘s-Hertogenbosch.

‘Het zal cool zijn. Ik ga voor het eerst proberen een WTA-titel te verdedigen, bij een toernooi vol topspeelsters die hoger staan dan ik op de ranglijst’, liet Krunic weten in Parijs. Het uitzwaaien van het gravelseizoen is voor de 26-jarige speelster geen probleem.

‘Ik hou van spelen in ‘s-Hertogenbosch en ik hou van gras, ik heb er een liefdesverhouding mee en ga er in Rosmalen weer met volle teugen van genieten.’

De herinneringen aan de editie van vorig jaar zijn, niet geheel verrassend, talrijk. ‘Mijn halve finalewedstrijd was echt gaaf. Ik stond een set en een break achter tegen CoCo Vandeweghe, iemand met een gigantische opslag, maar ik kwam mooi terug in de wedstrijd. Ik werd steeds beter naarmate het toernooi vorderde’, aldus de welbespraakte Krunic, die ook de warme receptie in Nederland niet is vergeten.

‘Ik herinner me het publiek, dat in grote aantallen aanwezig was, ook bij trainingen. Het is prachtig om te zien dat mensen zó veel waardering hebben voor wat je doet dat ze ook naar trainingen komen kijken.’