06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Schouderblessure houdt Dimitrov aan de kant

05/06/19, 10:46 | Meer van:

Grigor Dimitrov heeft zich afgemeld voor deelname in Rosmalen. De Bulgaar heeft teveel last van een schouderblessure. Lorenzo Sonego is zijn vervanger.

De 28-jarige Dimitrov speelde drie zware wedstrijden op Roland Garros. In de Franse hoofdstad was hij in de eerste ronde in vijf sets te sterk voor Janko Tipsarevic. Een ronde later was hij na 4,5 uur spelen Marin Cilic de baas. Ook deze partij kende de volledige lengte van vijf sets. Stan Wawrinka was in de derde ronde in drie spannende tiebreaks net te sterk voor Dimitrov.

Door de afmelding van de Bulgaar schuift Sonego door naar het hoofdschema van het ATP 250-toernooi. De 24-jarige Italiaan kent vooralsnog een uitstekend seizoen met onder andere een kwartfinaleplaats bij het Masters 1000-toernooi van Monte Carlo. Sonego steeg de afgelopen maanden van een plaats buiten de top100 naar positie 74.

Overige afmeldingen
Damir Dzumhur heeft zich ook afgemeld met een schouderblessure. Hij wordt vervangen door de Nicolas Jarry. De 23-jarige Chileen is de nummer 58 van de wereld.

Voor het vrouwentoernooi hebben Jelena Ostapenko, Belinda Bencic en Andrea Petkovic zich teruggetrokken. Ostapenko heeft problemen met haar linker pols. Haar plaats wordt overgenomen door Johanna Larsson. Bencic heeft teveel last van haar rug en wordt vervangen door Kristyna Pliskova. De Duitse Mona Barthel neemt de plaats over van haar landgenote Petkovic.