04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

Strijdbare Goffin niet opgewassen tegen Nadal

31/05/19, 19:16 | Meer van:

Rafael Nadal verslaan op gravel is een helse opgave. De Spanjaard verslaan op Roland Garros is slechts door twee spelers ooit gelukt. De 11-voudig kampioen in Parijs verloor alleen van Robin Söderling (2009) en Novak Djokovic (2015).

Het is dus niet zo gek dat David Goffin in de derde ronde het onderspit moest delven tegen de gravelkoning. De 32-jarige Nadal won de vijfde onderlinge ontmoeting met 6-1 6-3 4-6 6-3 van de Belgische nummer één.

In zowel de eerste als tweede set moest Goffin zijn eerste servicegame prijsgeven aan Nadal. De toon voor de set was daarmee gezet en de nummer twee van de plaatsingslijst denderde naar een 2-0 voorsprong in sets.

In het derde bedrijf wist Goffin in zijn eerste servicegame drie breakpunten weg te werken en daardoor langer stand te houden. Met zijn bekende snelle spel vanaf de baseline bleef hij tot 4-4 in het spoor van Nadal, toen hij met een aantal fraaie winners plots de opslag van Nadal wist te pakken. Ook tijdens het uitserveren van de derde set bleef Goffin agressief spelen en zag zijn moed beloond worden met 6-4 setwinst.

Ondanks de vele winners die van het racket van Goffin kwamen, wist Nadal toch het voortouw te nemen in de vierde set. De titelverdediger ging van 2-1 naar 4-1 en gaf die voorsprong vervolgens niet meer uit handen. Hij greep de set met 6-3 en daarmee de winst in de partij.

Juan Ignacio Londero of Corentin Moutet is de volgende tegenstander van Nadal in de vierde ronde.