04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

Mertens verliest marathonpartij, Tsurenko wint thriller

31/05/19, 14:38 | Meer van: ,

Elise Mertens is in een marathonpartij uitgeschakeld op Roland Garros. In de derde ronde was Anastasija Sevastova met 6-7(3) 6-4 11-9 te sterk.

De partij tussen de nummer 20 (Mertens) en nummer 12 van de plaatsing (Sevastova) was een ware slijtageslag geworden. In de beslissende set overleefde Mertens op 6-6 een lange servicegame, waarna het momentum bij de Belgische leek te liggen. Echter bleef Sevastova stoïcijns haar eigen gevarieerde spel spelen. Ook toen Mertens bij 9-8 een matchpoint kreeg, sloeg de Letse een backhand winner aan de buitenkant van de lijn. Mertens verloor een game later haar opslag en zag haar opponente de partij op love uitserveren.

Sevastova bereikte zodoende de vierde ronde en zette daarmee haar beste prestatie tot nu toe neer in de Franse hoofdstad. Om de kwartfinale te bereiken zal ze Marketa Vondrousova moeten zien te verslaan. De 19-jarige Tsjechische was met 6-4 6-4 te sterk voor Carla Suarez Navarro.

Ook marathonpartij voor Tsurenko
Ruim drie uur duurde het gevecht tussen Libéma Opentitelhoudster Aleksandra Krunic en Lesie Tsurenko.

De eerste en tweede set werden met 7-5 eerlijk verdeeld. Krunic won de openingsset, waarna Tsurenko het tweede bedrijf opeiste. De beslissende set mondde uit in een verlenging. Beide speelster waren aan elkaar gewaagd, maar het was de als 27ste geplaatste Tsurenko die net wat minder fouten maakte. De 30-jarige Oekraïense zegevierde uiteindelijk met 11-9 en bereikte daarmee de derde ronde.

Om net als vorig jaar de vierde te bereiken moet Tsurenko zien af te rekenen met Simona Halep. De Roemeense is de titelverdedigster in Parijs.