04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

Martic stunt met zege op Pliskova

31/05/19, 12:48 | Meer van:

Petra Martic heeft op Roland Garros voor een daverende stunt gezorgd. De nummer 31 van de plaatsing stuurde wereldtopper Karolina Pliskova in twee sets naar huis: 6-3 6-3.

Op het centre court van het vernieuwde stadion Philippe Chatrier leek Martic niet onder de indruk. De Kroatische, die in Rosmalen ook van de partij is, speelde vrijuit en pareerde de vlakke slagen van Pliskova goed. De lange Tsjechische heeft als bijnaam ‘Ace Queen’ en was één van de topfavoriete voor de titel, maar leverde tegen Martic vijf keer haar servicegame in.

Door de zege op de nummer twee van de wereld plaatste Martic zich voor de vierde ronde in Parijs. Iets wat ze in 2012 en 2017 ook al deed, maar dat was toen tevens haar eindstation. Om haar beste prestatie bij het gravel Grand Slamtoernooi te verbeteren zal ze moeten afrekenen met Veronika Kudermetova of Kaia Kanepi.