04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bencic moet buigen voor Vekic

31/05/19, 18:54 | Meer van:

De derde ronde op Roland Garros is het eindstation geworden voor Belinda Bencic. De Zwitserse was niet opgewassen tegen Donna Vekic: 6-4 6-1.

Vanaf het eerste punt had Vekic het betere van het spel. De 22-jarige Kroatische pakte in sneltreinvaart een 3-0 voorsprong. In het tweede deel van de openingsset kwam Bencic beter in haar spel, maar kon niet verhelpen dat Vekic de set met 6-4 naar zich toetrok.

Het vertrouwen van het winnen van de openingsset nam Vekic mee naar het tweede bedrijf. De vriendin van Stan Wawrinka denderde door en kwam niet meer in de problemen. Op 5-1 beëindigde Bencic de partij met een dubbele fout.

Voor een plek in de kwartfinale gaat de als 23ste ingeschaalde Vekic spelen tegen Johanna Konta uit Groot-Brittannië die met 6-2 6-1 Viktoria Kuzmova versloeg. De Slowaakse profiteerde in de tweede ronde van de opgave van Kiki Bertens.

Polona Hercog redde het niet tegen Sloane Stephens. De finaliste van vorig jaar versloeg de 28-jarige Sloveense met 6-3 5-7 6-4.

Stephens, die wordt gecoacht door Sven Groeneveld, neemt het in de vierde ronde op tegen Garbine Muguruza, de Roland Garroskampioene van 2016.