04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bencic naar derde ronde, Sabalenka strandt

30/05/19, 14:06 | Meer van: ,

Belinda Bencic en Laura Siegemund moesten donderdag het restant van een enerverende twee ronde partij af maken. Bij een stand van 1-1 in sets en 4-4 in het beslissende bedrijf werd de partij op woensdag gestaakt in verband met de invallende duisternis.

Het was Bencic die als een sprinter uit de startblokken schoot. Ze brak Siegemund direct en serveerde vervolgens de partij overtuigend uit. De als 15de geplaatste Zwitserse bereikte zodoende met 4-6 6-4 6-4 de derde ronde. Hierin neemt ze het op tegen Donna Vekic uit Kroatië.

Anisimova verrast Sabalenka
Aryna Sabalenka ging verrassend onderuit tegen Amanda Anisimova. De pas 18-jarige Amerikaanse met Russisch bloed was met 6-4 6-2 te sterk voor de mondiale nummer 11. Sabalenka maakte maar liefst 35 onnodige fouten op het gemalen baksteen. De Wit-Russin was één van de outsiders voor de titel in de Franse hoofdstad.

Anisimova, in juni ook te bewonderen op het gras van Rosmalen, neemt het in de derde ronde op tegen Irina Begu of Karolina Muchova.

Voor Danielle Collins viel ook het doek. De Amerikaanse die dit jaar bij de Australian Open verrassend de halve finale bereikte, ging met 7-5 6-1 onderuit tegen de talentvolle Ashleigh Barty uit Australië.