04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

Tsitsipas komt valse start te boven

29/05/19, 14:23 | Meer van:

Stefanos Tsitsipas heeft de derde ronde bereikt op Roland Garros. Tegen Hugo Dellien kwam de nummer zes van de plaatsing terug van een set achterstand om in vier sets te zegevieren: 4-6 6-0 6-3 7-5.

Een goede start leidde uiteindelijk niet tot setwinst voor Tsitsipas. De 20-jarige Griek nam direct een break voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht, totdat Dellien plots het momentum kreeg. De debutant op het Parijse gravel kwam langszij en stoomde vervolgens door naar setwinst:6-4.

Tsitsipas was aan het begin van het tweede bedrijf scherp en zette zijn Boliviaanse tegenstander vervolgens in alle games onder druk. Dit resulteerde in een foutloze 6-0 setwinst. De derde set bleef de mondiale nummer zes beter dan zijn ruim tachtig plaatsen lager genoteerde tegenstander en greep een 2-1 voorsprong in sets middels één break.

In de vierde set ging het lange tijd gelijk op. Pas in de twaalfde game wist Tsitsipas de opslag van Dellien te kraken. Het was direct ook het einde van de set (7-5) en daarmee de partij.

Door deze overwinning verbeterde Tsitsipas zijn beste resultaat bij het Franse Grand Slamtoernooi. Vorig jaar reikte hij bij zijn tweede deelname tot de tweede ronde, maar dit jaar is hij één van de favorieten om ver te komen in Parijs.

Om de laatste 16 te bereiken dient Tsitsipas af te rekenen met Filip Krajinovic. De Serviër was in een ware thriller in vijf sets te sterk voor Roberto Carballes Baena: 6-4 6-4 6-7(1) 3-6 8-6.