04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

Sterke Mertens naar derde ronde Roland Garros

29/05/19, 12:38 | Meer van:

Elise Mertens heeft in de tweede ronde van Roland Garros tegen Diane Parry een bijna foutloze partij gespeeld. Op het gravel van Parijs was ze met 6-1 6-3 veel beter dan haar Franse tegenstandster.

In de eerste set had Mertens op bijna alles een antwoord tegen Parry. De Belgische maakte slechts vier onnodige fouten en dwong haar tegenstandster haast tot wanhoop. Parry probeerde van alles maar kwam niet door het spel van Mertens heen. De jonge Française produceerde in de openingsset 19 fouten en slechts zes winners.

In het tweede bedrijf kreeg Mertens meer tegenstand. Parry probeerde te variëren met hoge spinballen en lage slices, maar de als 20ste geplaatste Mertens bleef onverstoorbaar haar eigen spel spelen. Een break van 4-3 naar 5-3 zorgde ervoor dat Mertens de wedstrijd mocht uitserveren. Op het eerste matchpoint was het raak.

Mertens, die vorig jaar op Roland Garros de vierde ronde bereikte, neemt het in de derde ronde op tegen Anastasija Sevastova. De nummer 12 van de plaatsing was met 6-2 6-4 te sterk voor Mandy Minella.