04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

Goffin wel, Gasquet niet naar derde ronde in Parijs

29/05/19, 15:48 | Meer van: ,

David Goffin heeft op overtuigende wijze de derde ronde bereikt op Roland Garros. In de Franse hoofdstad was hij in straight sets te sterk voor Miomir Kecmanovic: 6-2 6-4 6-3.

Zijn beste resultaat bij het gravel Grand Slam in Parijs behaalde Goffin in 2016. Drie jaar geleden was de kwartfinale het eindstation voor de Belgische baseliner. Dit jaar stekt Goffin in goede vorm. Hij verloor immers nog geen enkele set.

Om de vierde ronde te bereiken moet Goffin wel zien af te rekenen met 11-voudig kampioen Rafael Nadal. De Spaanse gravelkoning won in de tweede ronde met 6-1 6-2 6-4 van Yannick Maden uit Duitsland.

Richard Gasquet overleefde de tweede ronde niet. De Libéma Opentitelhouder was niet opgewassen tegen Juan Ignacio Londero. De Argentijn was in vier sets te sterk voor de thuisspeler: 6-2 3-6 6-3 6-4. De volgende tegenstander van Londero is opnieuw een Fransman. Corentin Moutet treft hij dan aan de andere kant van het net.