04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

Dimitrov boekt topzege op Cilic

29/05/19, 20:04 | Meer van:

Grigor Dimitrov heeft op Roland Garros de derde ronde bereikt. Hij versloeg Marin Cilic  met 6-7(3) 6-4 4-6 7-6(2) 6-3.

De twee topspelers bevochten elkaar bijna 4,5 uur op de nieuw aangelegde baan Simonne Matthieu in de botanische tuin. Cilic kwam 2-1 in sets voor en was dichtbij de zege in de vierde set, maar Dimitrov speelde een ijzersterke tiebreak die hij met 7-2 won. Dat momentum nam hij mee de beslissende vijfde set in. De Bulgaar liep middels een dubbele break uit naar 5-2 toen hij voor de wedstrijd mocht serveren. Twee matchpoints op eigen service waren niet aan hem besteed. Cilic bleef knokken en brak Dimitrov terug.

Eén game later was het op de service van Cilic wel raak voor Dimitrov. Hij benutte zijn vierde matchpoint, doordat Cilic zijn backhand in het net sloeg.

Voor een plek in de vierde ronde gaat Dimitrov de strijd aan met Stan Wawrinka. De voormalig Roland Garroskampioen zette overtuigend Cristian Garin aan de kant. Het werd 6-1 6-4 6-0 voor de Zwitserse nummer twee.

Alex de Minaur lukte het niet om door de tweede ronde te komen. De Australier was niet opgewassen tegen Pablo Carreno Busta. De Spanjaard won met de duidelijke cijfers 6-3 6-1 6-1 en neemt het in de derde ronde op tegen de winnaar van het Franse onderonsje tussen Pierre-Hugues Herbert en Benoit Paire.